WERKBOEKEN | dvda 2013

WERKBOEKEN | dvda 2013

In mijn werk heeft de schets altijd een bijzondere plek in genomen. De schets maakt de communicatie mogelijk… is voor mij het medium, dat de weg van binnen naar buiten ondersteunt.

Om met het Open Huis Architectenbureau aan te sluiten in het thema van de Dag van de Architectuur; 24 UUR Architectuur, zocht ik binnen mijn eigen fascinaties. Na een aantal jaren in agenda’s gewerkt te hebben, ben ik overgestapt op ‘werkboeken’.  Het werkboek vormt mijn dagelijkse gezelschap en zorgt ervoor dat mijn informatie op chronologische wijze geordend wordt. Gedachten, gesprekken, ontmoetingen, schetsen, inspiraties, adressen…

De werkboeken sluiten aan op het thema. Inspiratie is er op elke moment van de dag, ontmoetingen  en het (samen) zoeken naar antwoorden op de vragen is een continue proces. Overdag, ’s nachts, op reis… 24 uur. Toen ik nog met werkboeken werkte in het Amerikaanse formaat van 9”x12” was er voor de vakantieperiode een kleine variant. Nu ik in het bekende formaat van Moleskine werk, gaat dit vaak ook gewoon mee op vakantie.

In aanvulling op mijn eigen werkboeken en mijn studie Analytische Teken Therapie moest ik denken aan de eerdere publicatie van de Decemberserie. Anders dan de werkboeken is er in het werk van Willem van den Hoed meer aandacht voor de beeldende waarde van de schets zelf.

In samenspraak met zijn lijstenmaker, Ron de Hoog worden de schetsen presentabel gemaakt.

Voor het OPEN HUIS Architectenbureau exposeer ik een kleine selectie van werk dat aansluit op mijn interpretatie van het thema. Het werk ontstaat vanuit inspiratie en fascinatie voor het vak… 24 UUR, onderweg, in de agenda… op kleine stukjes papier. Soms blijft er de fascinatie en wordt het onderwerp verder verdiept en onderzocht.

Het gedachtegoed van de Analytische Tekentherapie onderscheidt soorten tekeningen; de realistische, de metafoor, de abstractie. De expositie sluit met 3 kleine series aan op dit gedachtegoed.

U bent van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan A place – werkplaats voor ruimte

ALCUIN OLTHOF | architect

A place –werkplaats voor ruimte

Julianalaan 23

NL 2712 CB   ZOETERMEER