Verandering

Verandering

257 Het gebouw was op maat gemaakt. Samen met de directeur-eigenaar van het bedrijf sloot de huisvesting als een maatpak (tailor-made) op de logistiek en de werkzaamheden van de organisatie aan. Het kleine bedrijf groeide, was succesvol en werd overgenomen. Na een kleine periode werden de activiteiten verplaatst en werd er een nieuwe huurder gevonden voor ‘het maatpak’.

Het pak zat niet zo mooi, maar gaf voldoende uitstraling aan de nieuwe gebruiker. Het ging goed met de gebruiker en hij groeide en groeide. Maar de gebruiker zat in een andere branche en toen hij groeide gebeurde dat op plekken waar de ‘tailor’ bij het maken van het pak geen rekening mee gehouden had. Het werd te klein op ‘gekke’ plekken. Niet de brede rug van de originele kleine ondernemer of de taille waren het probleem. Het gaat meer over de plaats van de knopen op het jasje en de zoom van de broek, die niet meer van deze tijd is.

Net als een maatpak is het pand kwalitatief goed gemaakt en heeft het de tand van de tijd goed doorstaan. Aanpassingen en meer eigentijds gebruik zijn goed uit te voeren. Maar aanpassingen zijn voor de organisatie ook veranderingen en veranderingen vinden gebruikers moeilijk.  Door het werken met  ‘moodboards’ wordt de verbeelding gemaakt van hoe het zou kunnen worden. Op een andere manier werken. Op basis van werkzaamheden, bezetting en aanwezigheid.

En dan moet je er de schaar in durven zetten! Er is meer ruimte dan je denkt.