0

Veertig

Geplaatst op 9th October, 2011 in Blog Spacemakers.nl met de tags , door Alcuin

 

 

 

 

 

 

 

 

En de man vertelde met hartstocht en overtuiging: “Eens waren deze twee bergen buren en vrienden, die samen voorbij die kleine heuvel daar woonden. Hun vriendschap verzuurde en eindigde in een felle strijd. Die daarginds in het westen verloor en ging weg. En deze hier vertrok ook, weg uit de slechte herinneringen aan de oude plek.” Zijn gezicht ontspande. Toen hij sporen van twijfel in mijn blik ontdekte, benadrukte hij nogmaals: “Als je wilt, kun je gaan kijken op de plek waar ze stonden. Bij hun verplaatsing lieten ze voetpaden achter, dalen die voeren naar de plaats waar ze nu staan.”

Uit: Zimbabwe – Huis van Steen door Rob Rozenburg

Net als de eerder genoemde bergen lijken de relaties tussen markten te verzuren. De relatie tussen de financiële markt en de woningmarkt, tussen de woningmarkt en de beleggingsmarkt, tussen de consumentenmarkt en de arbeidsmarkt. De spanning neemt toe. De samenhang en de wederzijdse afhankelijkheid wordt niet (langer) meer gezien. De eigen belang lijkt te verschillen, dus dan is er strijd. Het gevolg zal een structurele verandering zijn, een ingrijpende verandering als het verzetten van bergen. Iedere kleine verandering stuit al op weerstand. Wat zal de beleving zijn als de bergen zich verplaatsen?

Het bewegen start van binnen uit, met hartstocht en overtuiging… als het idee een vorm krijgt en gedragen wordt klontert het… het groeit en wordt groter… tot het een berg geworden is…

Move a Mountain – Hij die zichzelf kent, kan bergen verzetten.

Laat een reactie achter