0

Utah

Geplaatst op 21st June, 2010 in La Scuola | Academie voor levenskunst, Perskamer met de tags , door Alcuin

Een van mijn trouwste vrienden. Zij kwam bij ons als een cadeau voor mijn dochter. Ondertussen zo’n twaalf jaar geleden. Zij is dus eigenlijk een grand old lady.

Haar naam is een vernoeming naar de special agent Utah in de film Point Break. Utah is ook een staat in America bekend als vrijheidsstaat. Deze staat bleef het langs onafhankelijk van de confederatie. Technisch moet een hondennaam aan voorwaarden voldoen. Deze naam kon ook daaraan voldoen.

Ondertussen heeft de oorspronkelijke zetting zich veranderd. Utah werkt! Dagelijks gaat ze mee met mijn vrouw naar het werk. ’s Morgens loop ik in alle vroegte een rondje en ook het laatste rondje ’s avonds zo rond 10 uur is voor mij. En zo is er een band gegroeid en heeft ze ook bij mij een speciale plek. Zij is er altijd en voelt stemmingen haarfijn aan. Ze vraagt om aandacht en een aai is al genoeg. Ze komt bij je liggen als je rustig zit te werken. Ook nadat je even geen tijd had en haar wegstuurde komt ze later gewoon bij je terug, zonder zich afgewezen te voelen. Onvoorwaardelijk!

Frank Eekhart maakt er een mooi gedicht over.

Zoals een dier
je zoekt
al om de geur
en zacht tegen je aan
zo zonder
iets te willen
er te zijn

Dit gedicht benadrukt ook voor mij dat puur intuïtieve, die bekende geur, vertrouwdheid en dat is genoeg om bij iemand te willen zijn.

Laat een reactie achter