0

Uit de nalatenschap

Geplaatst op 24th May, 2020 in Perskamer met de tags , door Alcuin

De garage was bij de bouw verlengd met een schuur. In de eerste periode stond hier de oliegestookte verwarmingsketel. Naast de ketel was er nog ruimte voor een kleine werkbank, aan de muur naast de ketel hing het tuingereedschap.Het schuurtje was het domein van mijn vader.

Deze periode werd gevolgd door die waarin de leiding van de ketel naar het huis geïsoleerd werden en vervolgens weer een volgende waarbij er een aansluiting op het gasnet kwam en een kleine gasgestookte ketel de oude installatie verving.

Zo ontstond er in het schuurtje meer ruimte. Ruimte die gevuld werd met materialen, mogelijk nog herbruikbare onderdelen en van verfresten tot schroefjes en boutjes. Ook het gereedschap werd steeds uitgebreid met eigentijdse vindingen en elektrische apparatuur, die het onderhoud van het huis vergemakkelijkte.

Bij het ontruimen van het ouderlijk huis verbaasde ik mij opnieuw over ‘de verzameling’. In een van de laden vond ik een klos vliegertouw. Een mooi object met nostalgische waarde. Hoeveel vliegers hadden wij niet gebouwd?

En als ze gelukt waren en goed wilden vliegen knoopten we steeds meer touw aan elkaar. Ik herinner mij dat we na het breken van de lijn de vlieger 2,5 kilometer verder terugvonden.

In een vakantie aan zee kocht ik destijds een kleine vlieger. Het plezier is dat van mijn kleine ik.

Verstuurd vanuit Aplace@ 52°3′28″ N  4°29′2″ O

Laat een reactie achter