0

dvda 2012 – The belly of an architect

Geplaatst op 20th June, 2012 in dvda 2012, Inspiratie met de tags , door Alcuin

Het zal ergens in ’89-’90 geweest zijn dat ik kennis maakte met de muziek van Wim Mertens.  Ik werkte aan het maken van presentatiesets o.a. van de Heilige Maagd op het kantoor van de architect Onno-Greiner / Martien van Goor Architecten BV te Amsterdam.

Bart Mispelblom Beyer was de projectarchitect  van de  verbouwing van de kerk in Bergen op Zoom tot theater. Hij bleef de muziek draaien, opnieuw en opnieuw… De muziek is filmmuziek gecomponeerd voor de film ‘The belly of an Architect’.

Later zag ik de film, waarbij vooral de openingsscène een onuitwisbaar beeld heeft achter gelaten. In de film verandert de rol van de muziek. Er blijft herkenning, maar meer fractioneel.

In mijn werk sta ik open voor informatie vanuit andere vakgebieden. Vanuit dit principe van ‘crossing-borders’ onderzoek ik de mogelijkheden van architectuur in films. Hierbij geinspireerd door de programmatie bij BAi en het AFFR. 

Vanuit het thema voor de Dag van de Architectuur; Architectuur & Voedsel maakte ik de link terug naar de film.

Laat een reactie achter