0

Opening Academiejaar 2010-2011

Geplaatst op 11th September, 2010 in Inspiratie, La Scuola | Academie voor levenskunst, Perskamer met de tags door Alcuin

Vorig jaar opende het Academiejaar op mijn 50 verjaardag. Van een goede vriendin kreeg ik voor die verjaring een zangles en de DVD van ‘As it is in heaven’ als cadeau. De zangles was een mooie ervaring. Eerst daarna keek ik de DVD en dingen vielen op hun plaats 

“De film ‘As it is in heaven’ is voor mij een film waarin wordt geleefd. De gloed van liefde en afwijzing, van vechten voor je plek, het afstemmen op elkaar en het naar elkaar luisteren”.

Een film over het vinden van je eigen stem.

Wat doet deze film op een diepere gevoelslaag met mensen, wat doen de personages met jou? Gaat de film inderdaad over macht, onzekerheid, dood en leven, liefde en haat, eigen grenzen stellen, kortom de menselijke thema’s die verborgen lijken te zijn in de karakters? Dit gaan we ontdekken. Op 11 september, na de officiële opening van het academisch jaar, en op 24 september voor de mensen die verder willen verdiepen.

Op beide dagen begeleidt Ed Baas de zoektocht. Ed heeft de film onderzocht en een boek geschreven vanuit de gedachte ‘wat drijft een mens nu werkelijk?’. Met de film als leidraad reikt hij ideeën en begeleiding om in de film en haar personages iets van jezelf te ontdekken.

Een filmmiddag voor niet-kenners en zeker ook voor kenners. Omdat Ed je intenser kan laten kijken. Mooi!

Laat een reactie achter