0

Open Huizendag

Geplaatst op 30th March, 2012 in HOUSE_IV-SALE met de tags door Alcuin

 

De advertentie van de NVM heeft een variant op mijn eigen slogan: er is meer ruimte dan je denkt. Zij maken ervan: Kom kijken: er is meer mogelijk dan u denkt!
Aanstaande zaterdag 31 maart is het weer NVM Open Huizen Dag! NVM en hun site Funda zijn opgevallen bij de Nma (Nederlandse mededingingen autoriteit) en verzetten zich tegen de samenwerking met de andere aanbieders, zoals jaap.nl, huislijn.nl, huizenzoeker.nl, die in deze markt wel kiezen samen te werken. Zij zetten gezamenlijk de Nationale Open Huizendag tegenover de Landelijke Open Huizendag. Ons huis staat bij een NVM geregistreerde makelaar in de verkoop, maar de discussie gaat natuurlijk niet helemaal langs mij heen. Door het lezen van de dagelijkse nieuwsbrief op Spacemakers volg ik de ontwikkelingen en discussies.
We leven in een tijd van sterke verandering. Verandering levert weerstand op. De mondige klant staat centraal, maar hoe benader je dan de klant? Ook dienstverlening en communicatie krijgen in de huidige markt een ander lading. Er ontstaan vragen, zoals: hoe kan ik nu in het belang van de klant de sociale media gebruiken? Er is nog veel te winnen! Ik maakte een eigen site (www.julianalaan23.nl) om de verhalen van binnenuit te vertellen.
Op Funda is een verwijzing naar deze site niet mogelijk. Gaat het dan niet om het belang van de (betalende) verkoper? Ik kan niet bedenken waarom mijn eigen site geen aandacht zou kunnen krijgen. Heeft Funda als professionele site dan geen beeld op hoe informatie gezocht wordt. Moet de zoeker geforceerd vastgehouden worden?
Het logo van Funda kon ik terugvinden op internet. De poster van de open dag leverde geen hits op. Gelukkig kan ik met wat knippen en plakken nog iets bewerkstellingen. Kwalitatief niet helemaal sluitend, maar…
In deze markt is het belangrijk de potentiële koper te verleiden en te bewegen. In het bewegen en de ontmoeting die daaruit ontstaat wordt de ruimte gevonden, die het mogelijk maakt de verkoper en de koper met elkaar te verbinden.

Tot zaterdag!

Laat een reactie achter