OPEN ARCHITECTENBUREAU – ’24 uur’ dvda 2013

OPEN ARCHITECTENBUREAU – ’24 uur’ dvda 2013

Op 22 juni is het Dag van de Architectuur (dvda). Op basis van een thema worden op deze dag gebouwen open gesteld. Dit jaar is het thema 24 uur. Gebouwen zonder sluitingstijd staan hierbij centraal. Sinds een aantal jaren is het gebruikelijk de DvdA te combineren met het Open Architectenbureau.

In vervolg op de belangstelling van vorig jaar doe ik als architectbureau ook dit jaar weer mee.

Julianalaan 23 is het vestigingsadres van A place | werkplaats voor ruimte. Een werkplek en rustplaats in de dagelijkse dynamiek, de voortdurende zoektocht, het rondtrekken en ervaren.

Vanuit het thema ‘24’ en mijn fascinaties heb ik  gezocht naar de aansluiting.

Ik ervaar geen scheiding tussen wonen en werken. Er is wel een toestand van rust vs dynamiek en open vs gesloten. Het contact met de ander is een keuze, maar continue is er de schoonheid van dingen, architectuur, ruimte en licht. Op ieder moment van de dag kan zich de inspiratie aandienen. Er blijven altijd vragen over, kennis te delen, kennis te vergaren.

Ik realiseer mij hierbij heel sterk, dat ook in de nacht, in het onderbewustzijn een proces doorgaat.

Het stopt dus nooit, gaat continue door, 24|7. Hierin sluit ik dus perfect aan op het thema.

Tussen november 2010 en november 2011 maakte ik een serie beeldblogs. In deze serie heb ik een registratie gemaakt van mijn manier van observeren, kijken naar de context. Voor de serie is de weergave terug gebracht tot één beeld per dag, maar er waren er altijd meer.

Van mijn oude leermeester Fokke van Duyn leerde ik het belang van ‘overdadig’ fotograferen. In de registratie probeer je een moment te pakken. De selectie van het bruikbare beeld gebeurt vervolgens achteraf. Welk beeld geeft de sfeer van het moment het beste weer? In het ‘navoelen’ wordt de selectie gemaakt.