0

Op Hodenpijl

Geplaatst op 17th June, 2009 in Inspiratie, Perskamer met de tags , door Alcuin

Een lunch bij Op Hodenpijl.

Op Hodenpijl in Schipluiden zoekt de verbinding met de natuur, cultuur, kunst, talent, gezondheid en welzijn en heeft dus raakvlakken met La Scuola. Ophodenpijl is gebouwd op drie pijlers: ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen.

Het weer laat het er een beetje bij zitten, het gesprek zal er niet minder om zijn. Zo nu en dan maken we zo’n afspraak, mijn zusje en ik. Binnen het ouderlijk gezin hebben we een aparte band. We proberen elkaar mee te nemen in de ontdekkingen die we doen en de tocht die we maken. We voelen elkaar aan en hebben interesses die elkaar raken. Muziek, literatuur, leuke plekjes, lekker eten, genieten en na de eerste afstemming en het bestellen van de lunch ontstaan de ‘diepere’ gesprekken. We pluizen gedrag en handelingen uit, maken analyses, relativeren en adviseren elkaar. Nooit dwingend, maar wel gemeend, open en transparant.

We zoeken voor dit soort afspraken dan een ‘aparte’ passende plek. De mogelijkheid om lekker te kunnen bomen is daarbij natuurlijk een van de randvoorwaarden.

Vanuit mijn professie was ik primair geïnteresseerd in de gebouwen. Ik werk aan en vergelijkbaar project en was benieuwd naar de uitwerking van dit project, zowel in vorm als in inhoud.

Ook in de gebouwen een driedeling: kerk, pastorie en herdershof.

De herdershof is een biologische restaurant waar ‘je kiest’ voor gezond eten met verse streekproducten, die gemaakt zijn met respect voor de natuur. Dus verse groente uit de eigen moestuin, brood van de ambachtelijke bakker, kaas, boter, eieren, melk van de zuivelboerderij, rundvlees van de biologische boerderij. De context van het oer-Hollandse polderlandschap maakt dat je dit zonder meer aanvaart.

Het brood met geitenkaas smaakt goed en de mix van appel en peren levert een heerlijk drankje. Na de lunch lopen we nog even de kerk in en beklimmen de toren. Bovenin hebben we uitzicht over een mooi stukje Midden Delfland. De drukke stad ligt vlak bij in contrast met de rust hier. Wij rekken het verblijf nog even en lopen de oude begraafplaats achter de pastorietuin op. De stemming sluit aan op de gesprekken onder de lunch.

Het is al laat in de middag als we afscheid nemen. Het was een mooie ontmoeting.

www.ophodenpijl.nl

Laat een reactie achter