0

Negentien… en alles heeft een betekenis

Geplaatst op 15th May, 2011 in Blog Spacemakers.nl, Inspiratie met de tags door Alcuin

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles heeft een betekenis

Op een dag terwijl de koning en zijn minister zoals altijd samen paard reden, vertelde de minister aan de koning dat alles in het leven een betekenis heeft.
De koning lachte daarover, maar een tijdje daarna kreeg de koning bij het scheren een snee in zijn wang. Hij liet onmiddellijk de minister roepen en vroeg hem om uitleg.
“Wat is hier de bedoeling van?” vroeg hij
De minister bleef hem het antwoord echter schuldig.
De koning werd woedend, de minister had immers gezegd dat alles een betekenis had, en nu had hij geen antwoord. De koning zette de minister meteen in de gevangenis.
Daarom moest hij de volgende dag zijn paard ritje alleen doen. Ongelukkigerwijze werd hij overvallen door een bende die de koning gevangen wilde nemen. Doch het opperhoofd zag de snee op zijn wang en zei: ”Dit kan de koning niet zijn want die heeft geen snee in zijn wang”.
Zo werd de koning weer vrijgelaten.
Dit gebeuren zette de koning aan tot nadenken en hij kwam tot de conclusie dat inderdaad alles in het leven een betekenis heeft. Hij liet de minister uit de gevangenis bij hem komen en vertelde hem zijn verhaal, waarna hij de minister vroeg wat dan de betekenis was van zijn opsluiting in de gevangenis. De minister antwoordde: ”Wij gingen altijd samen paardrijden, als wij samen overvallen waren hadden ze mij herkend en u gevangen genomen.

Laat een reactie achter