12-262 verbouwing renovatie

12-262 verbouwing renovatie

De begane grond van de drive-inwoning uit het midden van de zeventiger jaren is al ruim drie decennia in gebruik als tandartsenpraktijk. Vanuit de toenemende eisen uit de regelgeving en de inspectie was het maken van een volgende stap noodzakelijk.

Door een uitbreiding ontstaat de mogelijkheid de praktijk op te schalen en zo meer draagvlak te krijgen voor de te maken investeringen en het effectief gebruiken van de apparatuur.

Bij het maken van de ontwerp- materiaalkeuzes vormt duurzaamheid  steeds de basisgedachten. Het inbrengen van kwaliteit zal zich op termijn laten terugverdienen in de exploitatie en de toekomstwaarde van de praktijk.

In dialoog met de opdrachtgeefster bracht ik veranderingen aan in het ingediende bouwkundig ontwerp. Vanuit de spanning die de ingebrachte vloeiende lijn naar de nieuwe aanbouw oproept met de rechte vlakke wand ontstond het contact met De WerkplaatsGSB in Leiden. In de werkplaats wordt naast bouwkunst gewerkt aan schilder- en glaskunst. Zowel bij de schilder- als de glaskunst wordt gewerkt met de pure pigmenten. De kracht van deze pigmenten gaan de dragers vormen van de afwerking van de gecreëerde ruimte.